Laste opp video i artikkel?

Hei,

Er det mulig å laste opp video inn i en artikkel? Kan ikke se at dette kommer opp som noe valg her hos meg?

Hej Christine,

Ser att det står fel i dokumentationen vår, vi har inte en innehållstyp som heter “Video”. Ref denna bild:

Så, en film i råformat stöds inte utan extra utveckling på er specifika app (site). Men XP har inga problem att visa videor som länkas in från t.ex. Youtube eller Vimeo. Är det ett alternativ för er?

Vi har också utmärkt integrering mot Qbrick för mer professionell videointegrering.

Mvh Bobby

Hei igjen,

Det er ikke film som ligger tilgjengelig på Youtube (ikke enda ihvertfall). Har den per nå som WMA fil eller MP4. Er det noen muligheter med noen av disse?

Hej igen,

XP stöttar att du laddar upp alla slags filer, men då er webbsida inte är byggd att visa den typen video så kommer den inte visas som du tänkt. Alltså är alternativerna: laga videostöd på er app, eller gå via Youtube, Qbrick, eller liknande tjenst som lar dig “bedde” in videos på din nettsida.

Vår Social Macros lar deg enklare lägga in t.ex. Youtube direkt i din text. Kanske nåt att installera och pröva?

Mvh Bobby

Gjøres det da her evt?

Men kan man da laste opp videoer i de formatene som vi har tilgjengelig, WMA eller MP4?

Hej,

Ja, där installerar du appen. När appen är installerad så aktiverar du den på din Site genom att gå till Content Studio, dubbelklicka på siten (så att den öppnas i redigeringsmodus) och på “Applications” väljer du “Social Macros” från dropdown-listan, klickar “Apply”, och lagrar.

Efter det kan du gå in på en text, redigera den, klicka på “Insert Macro”-knappen, välja “Youtube”, och lägga in en länk till Youtube. Du måste alltså ladda upp själva filmen, din WMA/MP4-fil på en annan tjänst (Youtube, Vimeo, eller vad du nu önskar).

Vi er ikke interessert i å legge den ut på Youtube ennå, da det foreløpig er en intern film. Hvordan fungerer Vimeo?

Hej igen,

Nu är jag inte expert på varken Youtube eller Vimeo, men bägge är relativt lika. Det ska gå att lägga upp videos som “privata”, alltså att man inte kan söka dem fram, men man kan fortsatt bruke “embed”-funksjonaliteten och lägga dem på sin site. Så det får du nog nästan bara finna ut av på egen hand dessvärre.

Dette er en guide till hur man lägger in Youtube-filmer på en hemsida. I Enonic XP ska du alltså använda ett Macro till detta, och på den måte jag beskrev tidigare. Social Macro gör processen enklare, då trengs bara URL till Youtube-videon, inte hela den “embed”-koden. Men bägge måter funkar helt fint i Enonic XP.

Såhär kan man lasta upp en privat film på Youtube. Kanske den ger fler tips på hur du gör.

Mvh Bobby

For å laste opp filer (som en video) er det bare å trykke på last opp iconet du ser i toppen av listen. Alternativt kan du "drag’n droppe filene på dette vinduet). XP har ingen avanserte funksjoner rundt videoer p.t., men det er mulig å laste opp filer og linke til de i det minste.

Det går heller ikke, filene ser ut til å være for store.

Får du en feilmelding på at de er for store?

Denne får jeg;

Hur stor är filen om du ser på den i Windows? Är den på flera GB?

Her er de ulike størrelsene;

Får du feilmelding kun på den MP4-videon eller också på de andra?

Både på MP4 og WMA. Virker som de er for store?

Nej det borde inte vara ett problem, de ser små ut (250-300 MB). Har du möjlighet att lasta upp filmerna på Google Drive eller liknande och senda länken på epost till mig? Då kan jag få utvecklarna att se på om det är en bugg.

Har sendt deg en link på e-post nå.

1 Like